Gastblog van Maud

Vandaag even iets heel anders dan normaal. Een gastblog! Dit is iets wat ik al langer wilde gaan doen maar nog niet aan toe was gekomen. Vanaf nu hoop ik vaker een gastblog te kunnen plaatsen!

De blog van vandaag is geschreven door Maud!

Titel: The Song of Achilles
Auteur: Madeline Miller
Aantal pagina’s: 368
Editie:
Paperback, ISBN: 9781408821985
Rating:
5/5

Griekenland in het tijdperk van mythologische helden. Patroclus, een aparte jonge prins is verbannen naar het hof van Koning Peleus en zijn perfecte zoon Achilles. Ondanks het verschil tussen de jongens raken ze bevriend en groeien ze op tot jonge mannen. Ze leren de kunsten van oorlog en medicijn aan het hof. Hun vriendschap verandert geleidelijk in iets meer – ondanks het ongenoegen van Achilles’ moeder Thetis, een gemene zeegodin.

Maar wanneer Helen van Sparta ontvoerd wordt moet Achilles oorlog voeren in het verre Troje om zijn profetie te vervullen. Verscheurd tussen liefde en angst voor zijn vriend gaat Patroclus mee, niet wetend dat alles wat ze liefhebben getest worden door de jaren die komen.

Een prachtig verhaal wat heel anders is dan wat je ooit gelezen hebt.

Hallo allemaal,

Ik zal me even voorstellen, ik ben Maud van Keulen en ik ben 17 jaar oud. Ik studeer net als Demi aan de lerarenopleiding voor geschiedenis en natuurlijk houd ik heel veel van lezen. Ennn… Demi had me gevraagd of ik een keertje een gastblog wilde schrijven, ik was eerlijk gezegd heel verrast dat ze dit vroeg maar ook heel vereerd. Dus hierbij wil ik Demi ook bedanken dat ik dit mocht doen en daarnaast lees ik graag jullie reacties.

Ik kwam dit boek tegen op het boekenfestijn in Eindhoven en zoals ik net al verteld heb studeer ik geschiedenis dus ik was bijna meteen verkocht toen ik in de titel zag dat het over het oude Griekenland ging. Dit boek viel mij ook op door de prachtige felle kaft daarnaast was een van de reviews; ‘Sexy, dangerous, mystical’. Kortom ik voelde me heel erg aangetrokken door dit boek.

Wat redelijk voorspelbaar was aan dit boek was voor mij dat Achilles en Patroclus een relatie krijgen maar de rest was heel spannend om te lezen. Het is historisch gezien ook redelijk accuraat denk ik, er zijn bewijzen dat deze oorlogen echt plaats hebben gevonden. Wat ik ook heel mooi vond was dat Odysseus erin voor kwam, ik ben een hele grote fan van klassiekers en vind het mooi als hedendaagse schrijvers klassiekers in hun boeken verwerken. In de flaptekst stond dat het een verhaal was dat heel anders was dan alle andere verhalen die je ooit gelezen hebt, ik ben het hier wel mee eens. Voor mij was het in elk geval een ander boek dan de boeken die ik allemaal al gelezen had.

Het is gewoon een prachtig boek om te lezen en ik zou het ook zeker doen!

Liefs,

Maud

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *