Harteloos – Marissa Meyer

Titel: Harteloos
Auteur: Marissa Meyer
Aantal pagina’s: 507
Editie: Hardcover, ISBN: 9789020678963
Rating: 5/5

Lang voordat ze de schrik van Wonderland was, was de Hartenkoningin een meisje dat ontzettend graag verliefde wilde worden.

Lady Catherine Pinkerton heeft maar één toekomstdroom: samen met haar dienstmeisje de beste banketbakkerij van Wonderland openen. Haar ouders, de Markies en Markiezin van Rotsschildpadbaai, koppelen Cath echter liever aan de nogal domme, oncharismatische Hartenkoning – en niet zonder succes.

Als Catherine op een koninklijk bal kennismaakt met de nieuwe, mysterieuze hofnar van de koning, is haar bakkerij opeens niet meer het enige waar ze aan denkt. Voor het eerst in haar leven ervaart ze wat het is om verliefd te zijn. Cath is vastberaden haar eigen toekomst te bepalen, ook als ze daarmee het risico loopt de koning te beledigen en de toorn van haar ouders over zich af te roepen.

Maar in het land dat bruist van de magie en waar monsters en mafketels niet ongewoon zijn, lijkt haar lot toch anders te zijn bepaald…

Even voordat ik begin met de recensie; Hoe mooi zijn de hardcovers van Blossom Books!? Ik bedoel, hoe krijgen ze het voor elkaar om iedere keer weer zo’n prachtige hardcover editie van een boek uit te brengen. Dit wordt echt nog ooit mijn faillissement.

Maar goed, Harteloos dus. Wat heb ik genoten van dit boek! Halverwege zat ik even in een kleine leesdip die ongetwijfeld ook met school te maken had. Maar echt jongens, dit boek is geweldig.

Het verteld het verhaal van de Hartenkoningin, voordat zij de Hartenkoningin was. Ik heb de Queen of Hearts altijd een geweldig personage gevonden maar stond er eigenlijk nooit bij stil dat er ook een verhaal achter haar doen en laten zou zitten.

Marissa Meyer verteld dit op geweldige wijze, ik weet zeker dat Lewis Carroll het met dit verhaal eens zou zijn (sowieso ben ik fan van Marissa, Lunar Chronicles anyone?). Maar echt het verhaal zit geweldig in elkaar.

Lady Catherine begint het verhaal als een meisje met maar één droom, een banketbakkerij beginnen. Van haar ouders mag ze dit niet, die willen dat ze trouwt met de Hartenkoning. Vervolgens wordt ze dan ook nog verliefd op de verkeerde persoon… Ik zal verder niks verklappen. Maar echt waar, als je dit boek hebt gelezen snap je ineens waarom de Hartenkoningin eigenlijk zo gemeen is.

Wat ik erg goed vond is dat Marissa Meyer ook echt veel uit de originele Wonderland verhalen heeft gehaald. Deze elementen maakten het verhaal voor mij echt helemaal af.

Wederom een aanrader van de geweldige Marissa Meyer!

Dikke kus,

Demi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *