Review: Baron 1898

Titel: Baron 1898
Auteur: Jacques Vriens
Aantal pagina’s: 175
Editie:
Hardcover, ISBN: 9789000344703
Uitgever: 
Het Spectrum bv. Unieboek
Rating: 
3/5

Meesterverteller Jacques Vriens schreef dit avontuurlijke verhaal over de allernieuwste attractie in de Efteling – dive coaster Baron 1898.

Avonturier Gustave logeert in een Brabantse herberg waar Jochem en Doortje werken. Op een dag helpt Jochem Gustave de gevaarlijke Zompige Heide oversteken, een gebied beheerst door de mythische Witte Wieven.

Wanneer Gustave bij een grot komt, waarschuwen deze wezens hem om niets mee te nemen. De hebzuchtige Gustave steekt toch een klompje goud in zijn zak. Jaren later keert hij terug als Baron Hooghmoed, koopt het grondgebied en bouwt een goudmijn. Jochem en Doortje raken erbij betrokken, waardoor hun hechte vriendschap op het spel komt te staan. De baron heeft mijnwerkers nodig en belooft de dorpsbewoners gouden bergen als ze de mijn ingaan. Maar iedereen die dat durft, komt lijkbleek naar boven… Wat is er gaande in de duistere dieptes van Baron 1898?

Begin januari ging ik met mijn gezin gezellig naar de Efteling! Inmiddels heb ik er soort traditie van gemaakt om daar een boek te kopen. Raveleijn en de sprookjesboeken heb ik al in mijn bezit, dus nu was Baron 1898 aan de beurt!

Ondanks dat ik zelf voor geen goud in de dive coaster zou stappen was ik toch wel erg benieuwd naar het verhaal, want de achtbaan ziet er wel erg gaaf uit!

Het is een jeugdboek maar er zaten wat dingen in die ik jongere kinderen niet zo snel zou laten lezen.

Daarentegen was het boek, naar mijn mening, wel spannend voor een jeugdige lezer! Er zit namelijk van alles in. Een stuk spanning, fantasie, rare wezens, een hebzuchtige baron en natuurlijk een belangrijke boodschap (ja, ja, we weten natuurlijk allemaal waarom de baron Hooghmoed heet, want hoogmoed komt voor de val).

Ik heb het boek 3 sterren gegeven omdat ik het boek zelf niet zo spannend vond. Vooral in het begin krijg je veel achtergrondinformatie waarvan ik me af vraag of deze wel nodig is. Ik ben dan geneigd om daar snel overheen te lezen en door te bladeren. Maar doordat het niet zo’n dik boek is mis je dan wel een deel van het verhaal.

Erg leuk als je meer over het verhaal van Baron 1898 wilt lezen!

Dikke kus,

Demi

2 comments on “Review: Baron 1898

  1. Leuk dat je ook over een totaal ander boek een recensie schrijft! Ik ben echt dol op de efteling! Misschien dat ik de boeken ravelijn en baron toch maar een kans geef! De andere sprookjes heb ik al lang gelezen en die vond ik super leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *