Review: Blindelings

Titel: Blindelings
Auteur: Chinouk Thijssen
Aantal pagina’s: 349
Editie:
Paperback, ISBN: 9789491884245
Uitgever: 
Scelta Publishing
Rating: 
4/5


Ivy Maron is bijna achttien en zit op de modevakschool. Vanaf het moment dat ze de mysterieuze Sander ontmoet, ontstaat er langzaamaan een afstand tussen Ivy en haar beste vriendinnen. Ze lijkt wel een dubbelleven te leiden en volgens haar omgeving heeft Sander haar compleet in zijn macht. Als ook Ivy’s veilige thuissituatie voor altijd dreigt te veranderen en ze het idee heeft dat ze bij niemand meer terecht kan, maakt ze gevaarlijke keuzes.

Kan iemand Ivy nog redden of is het al te laat?

Om heel eerlijk te zijn vond ik dit boek in het begin helemaal niet zo leuk. Ik had echt moeite om erin te komen. Gelukkig werd het daarna steeds spannender!

Toen ik ongeveer halverwege was kon ik het boek niet meer wegleggen en heb ik het snel uitgelezen!!

Ik vond de personages van Ivy, Kim en Marsha goed geschreven. Ook vond ik dat de vriendschap tussen deze meiden heel goed naar voren kwam en ik kon me goed inleven in Kim en Marsha toen het met Ivy niet goed ging.

Hier en daar vond ik het verhaal wel wat voorspelbaar, maar dit stoorde mij niet tijdens het lezen.

Wat Ivy in Sander ziet is me nog steeds niet helemaal duidelijk. Hij herhaalt vooral hoe kinderachtig zij en haar vriendinnen zijn en ik denk dat ik het leuk had gevonden om duidelijk te lezen waarom Ivy hem nou eigenlijk leuk vind.

Dit was de eerste YA-thriller die ik heb gelezen en ik ben zeker niet teleurgesteld. Chinouk heeft een vlotte schrijfstijl waardoor het boek makkelijk leest. Door het taalgebruik van Chinouk heb je ook echt het idee dat het helemaal ‘van nu’ is.

Dikke kus,

Demi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *