Review: Drägan Duma – Zij Die Hoort

Titel: Drägan Duma – Zij Die Hoort (Drägan Duma #1)
Auteur: Patty van Delft
Aantal pagina’s: 400
Editie: Paperback, ISBN: 9789491300240
Uitgever: Celtica Publishing
Rating: 4/5

Bloed tegen de autoruit… De nachten van Jill worden regelmatig geteisterd Dragan Duma 1door een nachtmerrie over het ongeluk waarbij ze haar moeder verloor. Haar vader heeft ze nooit gekend.

In de nacht nadat ze zestien is geworden, schrikt Jill wakker. Ze gaat naar het slaapkamerraam en ziet buiten de schim van een draak! Ervan overtuigd dat ze droomt, gaat ze ernaartoe en ontmoet de Drägannymare Jordian, een drakenridder uit Drägan Duma. In die parallelle wereld zijn draken een verbond met de mensen aangegaan om de kwaadaardige Morbiden het hoofd te bieden.

Jill blijkt door haar bloedlijn van vaders kant voorbestemd te zijn om in Drägan Duma opgeleid te worden tot Drägannymare. Ze krijgt slechts een paar dagen de tijd om te beslissen of ze dit werkelijk gaat doen.

Verward blijft ze achter. Moet ze alles wat ze kent achter zich laten en de overstap maken naar het onbekende Drägan Duma?

Zij Die Hoort is het eerste deel van de meeslepende trilogie Drägan Duma, een vreemde wereld waar een grote verantwoordelijkheid op Jills schouders gelegd wordt.

Waarschuwing; post bevat mogelijk spoilers!

Om te beginnen wil ik even kwijt hoeveel ik houd van boeken over draken! Draken zijn misschien wel mijn favoriete fantasywezen om over te lezen. Toen ik dit boek dan ook zag liggen op Elfia wilde ik het dan ook heel graag hebben. En… Patty van Delft was ook op Elfia aanwezig en heeft het boek voor me gesigneerd!

Het verhaal begon gelijk al goed! Ik zat ontzettend snel in het boek en heb genoten van iedere bladzijde!

Het personage Jill vond ik erg goed geschreven, ze maakt in het eerste boek als een flink aantal grote veranderingen door! Ondanks dat Jill in een compleet andere wereld woont kon ik me wel goed verplaatsen in haar. Ze zit met dezelfde soort dingen als veel andere jongeren en dat vind ik heel goed geschreven door Patty.

De vader-dochter relatie tussen Rune en Jill vind ik ook echt geweldig. Hoe verder in het boek je komt hoe meer dit duidelijk wordt. Ik vond dit erg mooi omdat Jill natuurlijk haar vader nooit gekend heeft maar Rune was vrienden met hem. Hij voelt zich dan ook verantwoordelijk om op Jill te letten en te zorgen dat het goed komt met haar.

Skylar is een erg mysterieus karakter waarvan ik in het begin niet goed wist wat ik ervan moest vinden. Naarmate ik verder las kwam ik meer over hem te weten en begon ik me aan hem te hechten!

Wat ik ook erg goed vind aan dit boek is dat iedere draak een eigen karakter, en een eigen soort stem in Jills hoofd heeft. Patty beschrijft dit mooi en ik kon me echt een voorstelling maken van hoe de draken zouden klinken en hoe ze eruit zouden zien!

Ik vond dit een erg goed boek en zeker een aanrader voor de fantasyliefhebber. Ik kan niet wachten op deel 2 en 3 te kopen!

Dikke kus,

Demi

P.S.: Ik ben pas begonnen met mijn nieuwe opleiding en omdat ik daar ook veel voor moet lezen zal ik minder tijd hebben om andere boeken te lezen. Ik ga mijn best doen om iedere week minstens twee keer een post te plaatsen!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *