Review: Harry Potter & the Cursed Child

Titel: Harry Potter and the Cursed Child
Auteur: J.K. Rowling, John Tiffany & Jack Thorne
Aantal pagina’s: 327
Editie: Hardcover, ISBN: 9781338099133
Uitgever: Arthur A. Levine Books
Rating: 3/5

Based on an original new story by J.K. Rowling, Jack Thorne and John Tiffany, a new play bHarry Potter and the Cursed Childy Jack Thorne, Harry Potter and the Cursed Child is the eighth story in the Harry Potter series and the first official Harry Potter story to be presented on stage. The play will receive its world premiere in London’s West End on July 30, 2016.

It was always difficult being Harry Potter and it isn’t much easier now that he is an overworked employee of the Ministry of Magic, a husband and father of three school-age children.

While Harry grapples with a past that refuses to stay where it belongs, his youngest son Albus must struggle with the weight of a family legacy he never wanted. As past and present fuse ominously, both father and son learn the uncomfortable truth: sometimes, darkness comes from unexpected places.

Ja ook ik, als niet echt groot Potter-fan, heb me er aan gewaagd. Ik mocht Harry Potter and the Cursed Child lenen van een klasgenootje (bedankt daarvoor Maud!). En eigenlijk ben ik er nog steeds niet echt over uit wat ik er nou van vind.


Voordat ik begon aan dit boek had ik er al erg veel gemengde reacties over gehoord. De ene vond het echt een geweldig verhaal, maar ik hoorde ook regelmatig dat het veel zou lijken op fanfiction.

Het was voor mij al weer een jaar of 10 geleden toen ik voor het laatst een Harry Potter boek las en de films heb ik nooit allemaal gezien. Kortom was het voor mij alweer een hele tijd geleden dat ik mij in het Harry Potter universum begaf.

Wat ik in ieder geval erg leuk vond is dat dit verhaal verder gaat waar het laatste boek stopt. Het was even wennen om een script te lezen in plaats van een gewoon boek maar hier was ik snel aan gewend en daarna las ik het boek ook snel uit!

Na het lezen van dit boek/script denk ik dat het op het podium best een gaaf verhaal moet zijn maar om zo te lezen miste het toch iets.

Vond jij dit een goed boek of was je juist teleurgesteld?
Let me know in the comments!

Dikke kus,

Demi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *