Review: Liefde & Gelato

Titel: Liefde & Gelato
Auteur:
Jenna Evans Welch
Aantal pagina’s:
318
Editie:
Paperback, ISBN: 9789402714302
Uitgever:
HarperCollins
Rating:
5/5

Lina brengt de zomer door in Toscane, maar aanvankelijk is ze niet erg in de liefde-gelatostemming voor de Italiaanse zon en het prachtige landschap. Eigenlijk is ze er alleen maar omdat het haar moeders laatste wens was dat ze naar Italië zou gaan om haar vader te leren kennen.

Maar dan krijgt ze een dagboek in handen, waarin haar moeder schrijft over haar tijd in Italië én haar geheime liefde. Vanaf de eerste pagina is Lina gefascineerd en wil ze de geheimen van het dagboek ontrafelen. Daarvoor heeft ze wel wat Italiaanse hulp nodig. Enter buurjongen

Een prachtig verhaal waarin twee liefdesgeschiedenissen op een geraffineerde wijze met elkaar worden verwerven.

Dit was zo’n boek waar ik in de zomer iedereen over hoorde en wat mij in eerste instantie niet zo aansprak. Maar na eigenlijk alleen maar positieve dingen over dit boek te horen besloot ik dat het ook voor mij tijd was om dit boek te gaan lezen.

Het is een heerlijk zomers boek, dus las ik hem aan het begin van de herfst. *Het was toen overigens wel warm genoeg voor dit boek*

Ik heb echt genoten van dit boek! Het leest ontzettend makkelijk weg en heeft een erg leuk verhaal. Ik vond Lina ook een erg leuk personage, juist omdat ze in het begin gewoon niet in Italië wil zijn.

Dat Lina en Lorenzo verliefd zouden worden was wel erg voorspelbaar. Wel heel leuk en origineel vond ik het dagboek van Lina’s moeder. Hele stukken uit het dagboek staan in het boek en op deze manier denk je echt mee met Lina. Wat ik ook heel leuk vond is dat er veel verschillende plekken zowel in het dagboek, als het gewone verhaal worden beschreven. En het mooie is dat het gewoon echt bestaande plekken zijn. Mocht ik ook richting Toscane gaan dan weet ik welk boek ik mee neem als gids!

Al met al een heerlijk boek, makkelijk te lezen en zeker een aanrader!

Dikke kus,

Demi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *