Riverdance

Vrijdagavonriverdance gaiety theatred 15 juli 2016 kwam een droom van mij uit. Ik ging eindelijk live zien! En dan ook niet zomaar ergens, nee ik zat in het Gaiety Theatre in Dublin. (Meer over mijn reis naar Dublin in mijn volgende post!)

gaiety theatre

Als jong meisje zag ik ooit Riverdance op tv en ik was betoverd. Ik wist dat dit was wat ik wilde doen, maar ja wist ik veel dat je daar lessen in kon volgen. Jaren gingen voorbij zonder dat ik veel aandacht had besteed aan mijn liefde voor Riverdance. Tot ik op een dag Riverdance voorbij zag komen op YouTube. Toen wist ik echt zeker dat ik dit ook wilde doen. Mijn moeder is toen op zoek gegaan naar lessen Riverdance, we kwamen er toen ook achter dat het Irish dancing heet, maar helaas we hadden geen dansschool in de buurt.

doek gaiety theatreToen we een jaar of 7 geleden terug naar Eindhoven verhuisden besloten we om nog een keer te zeken naar dansscholen in de buurt. En ja hoor! In Eindhoven hadden ze een echte Ierse dansschool. Hier ben ik toen begonnen en inmiddels doe ik al 6 jaar aan Irish dancing. Wel ben ik 2x van dansschool gewisseld en nu dans ik ook alweer een tijdje voor Scoil Rince Celtus.

De dvd voor Riverdance heb ik grijs gedraaid en toen ik zag dat Riverdance in Dublin zou zijn in dezelfde dat wij er waren, moest ik natuurlijk gaan. Mijn lieve mama heeft mij toen de kaartjes cadeau gedaan!

En wauw, Riverdance heeft al mijn verwachtingen overtroffen. Wat zijn deze dansers stuk voor stuk ontzettend plafond gaietygoed! En wat een fenomenale show. De show zit zo goed in elkaar en om eerlijk te zijn had ik hem nog minstens 100x willen zien.

Toen ik Riverdance live zag ben ik weer overnieuw verliefd geworden op Irish dancing!

Dikke kus,

Demi

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *