Project ‘Fairy Garden’

Een aantal weken geleden zag ik op Tumblr het idee ‘fairy garden’ voorbij komen. En wat ik vond het toen gelijk al leuk! Een fairy garden is een miniatuur tuintje, meestal in een pot of bak, waar zo een klein elfje zou kunnen wonen.

Na het zoeken van verschillende voorbeelden, leve Pinterest, besloot ik om zelf ook een fairy garden te gaan maken.

Vandaag haalde ik daarvoor de spullen bij Intratuin. Er zijn tegenwoordig ook speciale websites met ontzettend veel fairy garden spulletjes, en ook op Ebay en Etsy verkopen ze het een en ander. Onder aan deze post zal ik wat websites plaatsen!

fairy garden spullenWat heb je dan nodig voor zo’n fairy garden?

Je kunt het natuurlijk op verschillende manieren maken en op Youtube staan natuurlijk veel filmpjes.

Ik kocht een bak van aardewerk, een starterset met miniatuurmeubeltjes, plantjes, crèmekleurig grind, blauwkleurige kristallen en boomschors. Ik had nog een zak aarde staan, mocht je die niet meer hebben dan is het verstandig om deze te kopen.

En toen begon het echt. Hoe ging ik dit aanpakken? Ik had de spullen, ik had het idee, maar hoe nu verder.

Ik begon met het opvullen van de bak met aarde. Ik besloot hem tot bijna de rand te vullen omdat ik wilde dat mijn plantjes genoeg aarde hadden om in tefairy garden kunnen. Daarna verspreidde ik het boomschors gelijk over heel het oppervlak. Ik had gekozen voor fijn boomschors omdat ik dit mooier vind staan bij de kleine meubeltjes. Daarna moest ik even nadenken over hoe ik het wilde hebben. Ik besloot aan de rand van de bak een soort ‘meer’ te maken. Dit deed ik door een gat uit te graven en daar de blauwkleurige kristallen in te strooien.

fairy garden 5

Daarna plantte ik de plantjes op de plekken waar ik ze graag wilde hebben. Toen ik de meubels neer wilde zetten liep ik tegen een klein probleem aan. Ik vond de bak die ik had gekocht eigenlijk nog best klein. Na wat passen en meten stonden mijn meubeltjes toch op een leuke plek. De meubeltjes die ik heb zijn 2 stoeltjes, een tafeltje, een lounge bank achtig iets en een theehuisje. Ik besloot om het theehuisje over de paarse bloemetjes heen te zetten. Zo ziet het theehuisje er niet zo leeg uit.

fairy garden 4

Ik wilde graag een pad maken met het crèmekleurige grind, en ik besloot om
dat te doen voordat ik de andere meubeltjes ging plaatsen. Ik koos ervoor om het pad door ongeveer het midden te laten lopen, van de rand van de bak naar het water toe.

fairy garden 3Toen kon ik de tafel en de stoeltjes neerzetten op het mos, dit was een mooi stukje geworden. Als laatste zette ik het bankje naast het theehuisje neer. Het bankje staat over een aantal plantjes, ik hoop dat de plantjes op den duur ook over het bankje zullen gaan groeien.

Ik ben erg blij met het eindresultaat en kan niet wachten om een grotere fairy garden te maken!

fairy garden 2

Wat vinden jullie van zo’n fairy garden? Zou het iets voor jou zijn? Let me know in the comments!

x Demi

Mason Mini Gardens

My Fairy Gardens

JoAnn Fabric and Craft Store

Fairy Garden Store

Mid West Living

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *