Vakantie Dublin

14 t/m 17 juli ben ik met mijn Molly Malonemoeder op vakantie geweest naar Dublin. Een kort verslag van wat we daar gezien en gedaan hebben lees je hier!

14 juli kwamen we aan, na vertraging te hebben gehad met het vliegtuig, en gingen we op zoek naar ons hostel. We zaten twee deuren van de Temple Bar pub, en we hadden niet eens zoveel last van het lawaai ’s avondoneills dublins!

Nadat we de koffers uitgepakt hadden en ons opgefrist hadden besloten we even Dublin in te gaan. Voor mijn moeder was het de eerste keer in Dublin, voor mij de tweede. We hebben deze eerste dag gelijk souvenirtjes gekocht voor het thuisfront. En wat is Carroll’s toch een geweldige winkel, als het aan ons lag namen we alles mee.

‘S avonds gingen we naar the National Gallery en daarna hebben we wat gegeten bij Quays Irish restaurant. Ik had een heerlijke Irish stew!

trinity college library

Op dag 2 zijn we naar de Trinity College Library geweest om the Book of Kells te bekijken en gewoon om ontzettend mooie bibliotheek te zien. Als je ooit naar Dublin gaat is dit echt een aanrader!

 

 

Ook zijn we op deze, zonnige, mooie dag naar de Christ Church Cathedral christ church cathedral geweest. Dit is een erg mooie kathedraal en er was een dienst aan de gang toen wij daar waren.

Omdat we allebei geen honger hadden besloten we om niet uit eten te gaan maar even terug naar het hotel te gaan voordat we naar het theater gingen. En toen was het eindelijk zo ver. Voor mij het hoogtepunt van deze reis: Riverdance! Ik vond deze show echt geweldig, meer hierover kun je lezen in mijn vorige post.

st patricks cathedralEn toen brak de laatste dag alweer aan. Deze dag hebben we vooral veel rondjes gereden met de hop on – hop off bus. Want tja, we hadden geen zin om veel te lopen. We zijn toen nog naar Dublin Castle en St. Patricks Cathedral geweest. St. Patricks Cathedral is de grootste kathedraal van Ierland en is heel erg mooi. We hebben nog lekker in het zonnetje op Temple Square gezeten, waar live dublin castle poortmuziek werd gespeeld. En na het eten besloten we om nog even een biertje te gaan drinken in the Norseman. Eén van de vele pubs in Temple Bar.

Helaas hebben we niet alles kunnen zien en doen wat we wilden, maar hé dan moeten we nog maar een keer terug! En we hebben echt prachtig weer gehad. Dus wat ze zeggen over Ierland, dat het altijd regent, is niet helemaal waar.

Ben jij wel eens in Dublin geweest?

Dikke kus,

Demi

dublin castle toren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *